Мрежата гърми: „Един живот ми стига, за да остана вечна“. Нинова: Откъде намериха това за мен?

IMAGE_14529230_40_0 (1)

„Един живот ми стига, за да остана вечна“, е цитат от стихотворение, което Корнелия Нинова е писала в ученическите си години и то е публикувано през 1982 г. в мизийския вестник „Работнически устрем“.

Със стихотворението се похвали самата лидерка на БСП във фейсбук профила си днес. Причината да си спомни за него е публикация на сайта на БНР от тази сутрин, озаглавена „Из поетичните опити на Корнелия Нинова“.„Живей така, че да останеш вечен“ – прокламира в стихотворението си „Един живот“ тогава седмокласничката Корнелия Петрова, сега лидер на българските социалисти.

„Корнелия е останала в съзнанието ми като един амбициозен човек, човек, който постига целите си, при нея отказ няма. Не мога и няма да стане – при нея нямаше и като ученичка. Тя знаеше какво иска и с всички усилия постигаше целите си“, разказа в публикацията Петя Тодорова, която познава лидера на БСП от ученическите години.

„Днес БНР ме изненадаха. върнаха ме 40 години назад. Откъде намериха това за мен не знам. Честит празник на всички малки и големи поети и поетеси“, е написала Нинова в профила си.