Само в 7DniSofia.bg

Разпад! Бивш депутат от ,,Промяната“ моли публично за прошка: Подведох ви, извинете ме

кирил-петков-николай-събев

„Моля всички, които ме последваха, за да направим България по-добро място като Променим системата политически, да приемат моите извинения. Подведох ви.“ Това написа бившият министър на транспорта в правителството на ПП Николай Събев в своя фейсбук.

„Не се справих. Реших, че са назряли условията и хората имат нужда от промяна. Извинете ме“, пише още една от знаковите фигури на „Продължаваме промяната“. Събев бе най-големият спонсор на първата изборна кампания на ПП с над 300 хил. лв. дарения, след което получи поста на министър на транспорта на правителството на Кирил Петков.Коментарът идва, след като в понеделник стана ясно, че 102-ото правителство на България ще има двама премиери и мандат от година и половина. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, се разбраха за съставяне на “национално отговорно правителство” с втория мандат и ротационен премиер. 9 месеца (до края на февруари) то ще бъде ръководено от акад. Николай Денков от ПП-ДБ, а след това начело ще застане Мария Габриел от ГЕРБ.

Преди повече от месец Николай Събев поиска оставките на Асен Василев и Даниел Лорер, а в края на миналата година той напусна и самата партия като заяви, че никога не е искал да бъде професионален политик.