Само в 7DniSofia.bg

Ново 20! Дрон следи Иван Гешев

Иван-Гешев-5-1280x853

Нова версия за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев представи експертът по национална сигурност Славчо Велков. Той смята, че колата на Гешев най-вероятно е била следена с дрон.

Разследването на взрива пред кортежа на главния прокурор продължава. Велков коментира, че местоположението на автомобила в момента на взривяване не е било изчислено с точност.

Според Велков този, който е извършил взрива, не е знаел дали автомобилът е брониран, или не.

„За да се извърши такова взривяване, са необходими умения, но най-вече достатъчно информация за маршрута и за местоположението на вип мишената – къде се намира, кога тръгва“, отбеляза той.

По думите на Велков е имало достатъчно информация къде се е намирал в момента на инцидента Гешев. По негово мнение взривът не е бил с малка мощност и не трябва да се водим по мнения и изказвания на хора, които не са специалисти в тази област.

„Много са още въпросителните. Има хора, които работят по случая, аз се надявам, че те ще стигнат до истината“, коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

Експертът заяви, че се надява с този случаи да се отворят очите на политиците, а реформата в прокуратурата да бъде налице.