Само в 7DniSofia.bg

Възможно ли е такова нещо с играч на ЦСКА?

16846541031

Защитникът Мено Кох умишлено не е играл в повечето мачове на ЦСКА през сезона, а причината за това е много интересна. 28-годишният нидерландец е сред най-високоплатените играчи на „Армията“ и е обвързан с клуба до края на сезона, но в договора му има клауза за автоматично удължаване при изпълнение на определени критерии.

За да се активира тази точка от контракта на Кох, той е трябвало да изиграе известен брой мачове в първенството. Бранителят е получил предложение от ръководството на клуба да подпише при нови условия и по-ниска заплата, но той е отказал.

За да се избегне автоматично подновяване на договора с високото възнаграждение, Мено Кох умишлено е бил държан резерва през голяма част от шампионата.

С оставащите малко мачове до края на сезона няма как необходимата бройка да бъде достигната. Така след края на сезона нидерландецът ще напусне като свободен агент. Това обаче не е изненада, тъй като още от есента подобни информации се прокрадваха в медиите.

От началото на настоящия сезон Кох е участвал в общо 24 мача на ЦСКА във всички турнири, като в тях е вкарал три гола и има една асистенция.