Само в 7DniSofia.bg

Проф. Стойков: Шегите на Борисов към Макрон не са случайни! Те са политическа тактика

Бойко Борисов Макрон

Господата политици да внимават с мъжките целувки при официалните политически срещи. Прекалената фамилиарност в този вид срещи е нож с две остриета. Така имидж консултантът проф. Любомир Стойков коментира в сутрешния блок на БТВ протокола по време на визитата на френския президент Еманюел Макрон у нас.

Стойков посочи, че шегите и хумора на премиера Бойко Борисов не са изненада, а тенденцията на „политтейнмънт“ (съединяване на политика с развлечението) се наблюдава на политическата сцена. Силвио Берлускони например харесва подобно поведение, смята се, че разчупва преградите на студения протокол. Но не може и да пренебрегнем разликите в културата – ние харесваме по-късата дистанция, добави експертът.

Мария Конакчиева, говорител на Френския културен институт, е категорична, че политическият протокол се променя. Не може да изискваме вече толкова строги правила. Във Франция например нямаше никакъв отклик за това, там говорят за мадам Макрон като посланик на големите френски марки, които са й дадени да представя Франция по света, коментира тя.

По повод дрехите Стойков посочи, че би разкритикувал само дължината на роклите на Брижит Макрон и добави, че апликацията на гърдите й не е била най-добрият избор.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.