Нечувано! Ето каква смайващата пенсия взима единия от братя Аргирови

1684481661_bbd23ffd49cf0bf5a2606fd995b30ce8

Нечувана пенсия от 6000 евро, или 12 000 лв., ще получава единият от братята Аргирови – Светослав. Огромната сума ще му бъде отпусната от Норвегия, където той работи и живее от години. Там той е стигнал години за пенсия и ще се радва на такава, за каквато сътрудниците му в България могат единствено да мечтаят.

Заради изгорелите архиви на „Концертна дирекция“ родните музиканти днес, както се знае, взимат мизерни възнаграждения за годините, в които са имали активна кариера. В Норвегия Светослав е диригент на църковен хор и свири на орган, а през уикенда забива по клубовете с рок тайфа и по този начин налива още средства във фамилния бюджет.

„В Норвегия хонорарите са галактически спрямо тези в България, защото скандинавката страна е една от най-богатите в Европа, а стандартът е извънредно висок. Пенсията ме държи тук, и несъмнено при всяка опция се връщам, с цел да се кача на сцената с брат ми“, споделя Светослав, чиято съпругата е детска учителка със заплата 4000 евро. Двамата живеят пищно и не се лишават от нищо. Имат голяма къща с 2 декара двор.

Светослав живее в Норвегия от 1996 година. Заминава при започване на демокрацията, когато двамата с брат му вземат решение да прекратят кариерата си, пише изданието „България през днешния ден“. Брат му Благовест споделя, че търсят нов дом за Светослав в България, който има желание да се откри у нас и да продаде парцела си в Норвегия.

Популярните братя – близнаци са родени на 23 април 1959 година в Пловдив. Завършват Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Академия за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Благовест свири на виолончело, а Светослав – на пиано.Още от ранна възраст притеглят вниманието като артисти – солисти са на хор „Детска китка“ в Пловдив. Участват с огромен триумф в операта на Бенджамин Бритън „Малкият коминочистач“ (постановка на Държавната опера в Пловдив). В поп музиката дебютират като дует „Вега“ на Младежкия конкурс за занимателна ария в София през 1981 година, а идната година се преименуват като „Братя Аргирови“.

Първият им запис в Българското радио е „Ненужен“ (кавър версия на песента „Illussion“ на групата Имаджинейшън в края на 1982). Песента бързо се трансформира в шлагер и ги прави извънредно известни. Оттогава датира изключителното им съдействие с Кирил Иванов „Мъглата“ (звукооператор в радиото). С редица танцови шлагери те се утвърждават измежду най-известните реализатори в българската поп-музика през 80-те. С тях стартира кариерата си и Соня Васи.

Между 1983 и 1986 година дуото взема участие в разнообразни фестивали в Братислава и Дрезден, даже оглавяват диско ранглиста в Унгария. След 1989-та започват да пътуват и работят по клубове в скандинавските страни – в Австрия, Швейцария и Германия. Благовест изкарва известно време в Италия, а Светослав учи пеене при Рени Бръмбарова.

Възраждат известността си в България през 1997-ма с хита „Гот е“, пилотен сингъл на албума „Най-доброто и най-новото“. През 1998-ма Благовест записва албум в Норвегия, а Светослав издава първия си независим максисингъл „Без заглавие“, в който използва и музика от операта на Джоакино Росини „Отело“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории