Мария Габриел посочи кои ще са приоритетите в оглавяван от нея експертен кабинет

768x432

Искам да благодаря за подкрепата, която получавам от парламентарните групи на ДПС и „Има такъв народ“ за ясна визия с експертно правителство, с мандат, обединен около приоритети. Това заяви в кулоарите на парламента кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел, предаде репортер на Novini.bg

Тя посочи, че такива приоритети са бюджетът, върховенството на закона, съдебната реформа, Планът за възстановяване и инвестиции за България и българските региони.Структурата на Министерски съвет остава същата. Имената ще споделя в понеделник, но вече е ясен профилът, около който се обединихме – експерти, владеещи материята и работещи за бързи резултати, които хората да усетят по приоритетите, които споделих, каза бившия еврокомисар.

Габриел допълни още, че партиите, от които среща подкрепа, имат готовност и за конституционна реформа.

На въпрос дали в състава на проектокабинета ще присъстват експерти, предложени от ДПС и „Има такъв народ“, Габриел отговори, че това е етап, който предстои.

„Обединили сме се вече, отговорили сме на първите въпроси – „да“ на правителство, общи приоритети, продължава работата по конкретни имена, министерства“, поясни тя.