Диана Русинова скастри абитуриентки: Чувалите за трупове са еднакви, родителите не са им го казали

krasivi-abiturientki-no-chuvalite-685

Диана Русинова обърна внимание на поведението на завършващите ученици по време на абитуриентските балове.

В личния си акаунт във Фейсбук Диана Русинова сподели видео, което показва как две девойки са се провесили през прозорците на автомобил. Младите момичета броят до дванадесет и по-всичко личи, че не се притесняват от това, че е напълно възможно да настъпи инцидент с фатален край.Експертът по пътна безопасност, основател и председател на Европейския център за транспортни политики написа към публикацията си, че абитуриентките са красиви, но родителите им вероятно са забравили да им кажат, че чувалите за трупове са еднакви.

„Както и трупната линейка, която ги извозва е една и съща за всички и няма никакво значение как са били облечени или в каква кола са отишли на бала“, написа още Русинова.

Диана Русинова се надява опасното возене да е приключило успешно.

„Дано за тези двете това возене да е приключило успешно, но утре същите ще станат шофьори и ще вярват, че всичко им е позволено, а то не е, но очевидно някой е пропуснал да им го каже…“, пише експертът по пътна безопасност.

Подаването през прозорците на автомобилите и излизането от купето по време на движение, както и претоварването с повече хора е нарушение на Закона за движение по пътищата и се наказва с глоба между 20 и 50 лева.

Важно е родителите да проведат беседа със своите деца, като им обяснят, че животът е по-важен от всичко останало. От пътна полиция призовават абитуриентите да бъдат в превозните средства в адекватно състояние и да не превръщат улиците в опасни места както за себе си, така и за останалите граждани.

Междувременно само преди дни световноизвестният Димитър Бербатов сподели видео, от което става ясно, че той прави забележка на абитуриент, който е седнал на прозореца на автомобил в движение и диша от балон, приличащ на такъв с райски газ.