Скандалната полицайка Любка, пазила убиеца с поршето, го загази здраво

1684326296-sistemen-bufer-2

Скандалната служителка на столичното 6-о районно управление на СДВР Любка Гечева и колегата й Георги Малински се изправят пред Софийския градски съд за извършени престъпления по служба, пише „Телеграф“.

Двамата отговарят във връзка с настъпилото пътнотранспортно произшествие на 25 септември 2022 г., при което джигитът Димитър Любенов с „Порше Панамера“ уби французин на Околовръстното шосе.

В обвинителния акт, който в сряда прокуратурата внесе в съда е записано, че двамата униформени минути преди инцидента спрели поршето на Любенов, който бил видимо в неадекванто състояние.

Скандалната полицайка Любка се размина с обвинение за получаване на подкуп, но за колегата й Малински има данни, че е прибрал 200 лева от джигита. След като им оставил парите в патрулката той продължил по пътя си с бясна скорост.Минути по-късно видели как Любенов блъска със 195 км/ч отзад друг автомобил, в който към летището пътували мъж и жена французи. При вида на катастрофата полицайката Любка и колегата й дали назаден и от локалното опитали да изчезнат от местопроизшествието.

Данните по делото сочат, че униформените са имали оперативна задача поставена им от дежурния на 06 РУ-СДВР да патрулират на кръстовището на ул. „Александър Пушкин“ и бул. „Никола Петков“. Проверявали са окъснели шофьори, но по отношение на Димитър Любенов няма данни да е тестван за алкохол и наркотици.
Свидетел по делото е шофьор на услугата Drink and Drive, който бил повикан от Любенов да го откара, но преди това полицаите го спрели и казали, че те ще се погрижат за собственика на скъпарското Порше. Минути по-късно спрели Любенов и прибрали от него 200 лева. След катастрофата мъжът е тестван от други полицаи. Тестовете му отчели 1,73 промила алкохол в кръвта и кокаин.

Полицайката Любка се прочу след инцидента, когато се появиха нени скандални снимки и клипове в интернет. Твърдеше се, че тя е част от т.нар. „ескорт на бокатите“.

Става дума за полицаи, които получават пари, за да осигурят чадър или да придружат пияни и дрогирани джигити, които цяла нощ са обикаляли по заведенията в столицата. Това обаче така и не установено и доказано по делото. За разследващите действията на Гечева останаха тайна, тъй като телефонът й Iphone се оказало, че не може да бъде разкодиран.

Информацията от него не беше извлечена, защото Любка отказа да съдейства на разследването и не пожелала да предостави кода за достъп до мобилното си устройство. По-късно изтри снимките и видаета си от социалните мрежи, закри и профилите си.