Демерджиев с извънреден ход след трагедията с Ани и Явор: Ограничение 30км/ч градско!

Иван Демерджиев

„МВР работи, за да предложи варианти за решаване на проблема с престъпленията по пътищата. Предлагаме изменения в Наказателния кодекс и в Закона за пътищата. Трябва по-строги санкции за лицата, които извършват системно нарушения“.

Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, предаде БГНЕС.„Предлагаме повторният отказ за тест за установяване на алкохол в кръвта да бъде нарушение. Трябва да има законодателни промени, част от които са: Максималната скорост на автомагистралата да бъде намалена, предлага се скоростта в населени места да бъде намалена от 50 км/ч на 30 км/ч., да се предвиди възможност при водач, който е придобил току що шофьорска книжка, да шофира с наблюдател за определен период от време“, каза Демерджиев.

По отношение на домашното насилие Демерджиев предлага да се въведе забрана на насилника да осъществява контакт с жертвата, да се създадат програми за подпомагане на хора, които са били жертви на домашно насилие, като такава помощ може да се оказва и на деца.

„Предлагаме да се създаде и Национален регистър за случаите на домашно насилие на територията на страната“, поясни служебният вътрешен министър.