Бойко Борисов взриви НС с тези думи за Габриел, оставката на Гешев и…

1684304174-20230517083652-mg-9285jpg

„Не се меся в работата на Мария Габриел„, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС). БЛИЦ уточнява, че думите му идват непосредствено, след като номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС заяви, че ще върне на президента Радев мандат с имена на министри.“Тя трябва да продължи да търси значението, по което може да се направи правителство. Надявам се на разум на цялата политическа класа“, допълни Борисов.

Той заяви, че скандалите в момента го правят още по-убеден, че политиците трябва да се месят само чрез конституцията и законите.

„Законите на Крум Зарков от месеци чувате от мен и от партията, че трябва да бъдат приети. Те дават възможност в такива ситуации да се търси контрол, проверка, механизъм и всичко останало.

Това сме казали. Ако това е предизвикало някакви реакции, това си е тяхна работа“, каза Борисов.

„Ние на нашите избиратели, евроатлантически партньори съм поел ангажимент, пред западните посолства, ако щете. В лично качество, заедно с госпожа Атанасова – законите на Крум Зарков да бъдат приети“, каза Борисов.

„Решението го взе Мария Габриел с подкрепата на цялата парламентарна група“, каза Борисов на въпрос кой е взел решението за освобождаването на Иван Гешев, като не отговори на репликата, че главният прокурор е заявил, че депутат от групата на ГЕРБ, най-вероятно Десислава Атанасова, му е споделила, че не знае.

„Главният прокурор само за мен говори, мисли, че ме страхува. Само за мен говори. Чакайте, аз съм бил главен секретар, ако мисли, че така лесно ще ме страхува… Само Бойко, Бойко, Бойко“, продължи лидерът на ГЕРБ.