Адвокат Марковски извади смайваща версия за Адриан и убийството на Ани и Явор на бул. Сливница

1684223837-adriannn

Оставиха за постоянно в ареста Адриан Антонов, 18-годишният шофьор, който причини тежката катастрофа с две жертви на булевард „Сливница”. Докато пресичат на пешеходна пътека, загинаха 22-годишният Явор Стоянов и 24-годишната му приятелка Анна-Мария Малчева.

„Единственото, което искам да кажа, е че съжалявам. Изказвам искрени съболезнования”, заяви днес в съдебната зала Антонов.

Неговият защитник поиска постановяване на по-леката мярка домашен арест.

„Пред вас е изправено българско момче, което свири на китара в църковен хор, без криминални прояви в малкия си житейски път“, каза пред съдебния състав Димитър Марковски.

Той заяви, че са налице гласни доказателства за присъствието на друг автомобил, който пресичал перпендикулярно пътното платно, като според адвоката неговото участие е решително и е важно да бъде определено в какъв момент се е случило това и дали е попречило на видимостта.

Съдът обаче счита, че е налице реална опасност от извършване на ново престъпление. Обвиняемият, управлявал автомобила с превишена скорост, е проявил самонадеяност, граничеща с престъпност, са сред мотивите на обвинението.

„Самонадеяност, граничеща с безразсъдство.“ Така съдия Веселин Пенгезов от Софийския апелативен съд определи шофирането на Адриан Антонов и изтъкна, че 18-годишният Антонов имал книжка от 2 месеца, но въпреки това натиснал газта в тъмното. Затова остави Антонов в ареста. Решението е окончателно.

БЛИЦ припомня, че още миналата седмица искането на защитата на Антонов за мярка „домашен арест” не беше уважено от съда със същите мотиви.

Първоначалните данни показват, че 18-годишният шофьор е управлявал автомобила със скорост, двукратно надвишаваща ограничението от 50 км/ч – около 101 км/ч.

След катастрофата на кръстовището последваха протести на мястото, където Явор и Ани загубиха живота си. С искане за спешни мерки и промени, с които да се спре войната на пътя.