Какво се случва? Опитват да върнат Емили Тротинетката в ареста

Image_14460267_40_0

Прокуратурата е внесла протест срещу решението на Районния съд в Пловдив, който пусна на свобода познатия като Емили Тротинетката Даниел Йорданов срещу парична гаранция от 1500 лв. На 11 май съдия Васил Тасев прецени, че няма реална опасност Емили Тротинетката да се укрие или да извърши ново престъпление, и промени мярката за неотклонение в по-лека. Емили беше задържана на 5 април заедно с Тодор Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца, след като 2 дни по-рано заснеха клип в пловдивски мол, в който държат момче със специални потребности на каишка като куче и му подхвърлят различни предмети.

“Съжалявам, чувствам се виновна, промених се в ареста. Повече няма да се снимам в клипове и да припарвам до такива хора. Решила съм да запиша да уча „Икономика с география“ в университета във Варна. Не съм престъпница. Никога не съм правила на никого лошо, аз не съм такава”, каза Емили пред първата инстанция. И обясни, че не се чувства добре в ареста и мисли за самоубийство. „Ако нямаше хора, които ме чакат навън, можеше да не съм сред вас”, заяви тя.

Заседанието по протеста ще бъде на 18 май в Окръжния съд. Гаранцията от 1500 лв. е платена, но на този етап Емили Тротинетката все още е в ареста, чака се произнасянето на втората инстанция.