България не помни такъв екшън: Пиян, дрогиран и без книжка баровец с Порше се заби в патрулка

1684147405-v-sofia-nameriha-policeiska-lampa-i-dve-radiostancii-v-kolata-na-40-godishen-1

19-годишен пиян шофьор без книжка катастрофира с луксозен джип „Порше Кайен“ в полицейски автомобил, след като униформени служители го преследвали, за да го спрат, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе, цитирани от GlasNews.bg.

Гонката е станала вчера, когато около 14:45 часа на тел. 112 е постъпил сигнал, че водач в нетрезво състояние управлява агресивно „Порше Кайен“ в района на лесопарка „Липник“ край Русе.

Граждани направили забележка на шофьора и двамата негови спътници, които от своя страна отправили закани към тях. След това с автомобила отпътували към Русе.

Полицейските екипи били пренасочени за установяване на колата. Тя била засечена от униформените служители, но шофьорът не се подчинил на подадените светлинни и звукови сигнали.

Преследването му продължило по международния булевард „България“. В района при разклона за местността „Люляците“ той бил принуден да спре заради излизащи от местността автомобили.

Водачът обаче потеглил назад и блъснал патрулния автомобил, като му нанесъл щети. Полицаите в него не са пострадали. След удара шофьорът и пътниците опитали да избягат, но били заловени от униформените.

Установено е, че шофьорът на автомобила е 19-годишен младеж от град Ветово, Русенско. В колата пътували още двама мъже – на 23 и на 30 години. Те също са от Ветово и са познати на органите на реда.

При проверката на шофьора е изяснено, че той е неправоспособен. Тестван е за алкохол като дрегерът отчел 1,72 промила. Младежът отказал да даде кръвна проба за изследване. Тестът му за наркотици е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство за извършеното престъпление, а 19-годишният е задържан. Работата по случая продължава.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории