Голяма любов цари в семейството на Мария Габриел, ето кой е съпругът й

maria

Кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел крие романтична лична история. Еврокомисарката води щастлив семеен живот вече 10 години, а неин съпруг е Франсоа Габриел, който е французин, роден в Страсбург. Двамата имат едно дете – момченце.

Франсоа е перфектният кандидат за сърцето на Мария, тъй като двамата имат един много сериозен общ интерес – политиката. При него тя е наследствена, тъй като неговия дядо е бил кмет. Когато Франсоа и Мария се запознават той е бил политически съветник на Жозеф Дол, с който имат и близки приятелски отношения. След няколко години той става и техен кум. През 2009 година, когато Мария става евродепутат от ГЕРБ, среща любимия си в Европейския парламент. Тогава заживява тяхната романтична любов.

Тъй като работата ги завърта в жесток кръговрат, Франсоа застава на едно коляно пред избраницата си именно на входа на пленарна зала, малко преди важна сесия на ЕП. След като Мария казва заветното „да“, колегите им ги аплодират бурно. Венчавката на младото семейство Габриел е в София, а ритуалът по сключване на брак е извършен лично от Йорданка Фандъкова. На сватбената церемония присъстват редица знакови лица от българската политическа сцена и по-конкретно от ГЕРБ – партията, в която Мария Габриел членува.

Тогавашният премиер Бойко Борисов, Цветанов и Цачева са сред популярните лица, които стават свидетели на клетвите им.По време на сватбеното пиршество обаче никой не е очаквал каква изненада е подготвил френския младоженец. Той е стъписал гостите, след като е повел първото хоро и е показал невероятните си танцови умения. Двамата заживяват щастливо, като постоянно пътуват между България, Белгия и Франция и не след дълго, едва три години, на бял свят се появява тяхната първа рожба.

Синът им Жан-Едуард се ражда през 2015 година.

В родния на Мария Гоце Делчев, все още я познават с моминското ѝ име Неделчева. За жалост, тя рядко се връща там, тъй като работата й по високите етажи на властта в Европа не й позволява да има достатъчно време за заслужена почивка.