Само в 7DniSofia.bg

България тръпне! Големият мач дойде! Ето срещу кого се изправя Григор Димитров

1684049813profimedia-0775400140

Григор Димитров ще се изправи срещу Новак Джокович в мач №3 на централния корт около 15:00 часа днес.

Програмата на централния корт започва в 12:00 ч. българско време с двубоя между Каролина Мухова и представителката на Италия Камила Джорджи. Втората срещу е Ига Швьонтек – Леся Цуренко.До момента Димитров и Джокович са се изправяли един срещу друг 11 пъти, като българинът е печелил веднъж. Победата на Григор над Джокера е преди цели 10 години в Мадрид. Положителното в случая е, че успеваемостта за двамата в преките им двубои на червени кортове е 50 на 50.Това ще бъде вторият им сблъсък от началото на годината, след този в третия кръг на Aустелиън Оупън, където световният №1 триумфира със 7:6(7), 6:3, 6:4.

Джокович започна участието си в Рим с победа над Томас Мартин Ечевери, докато Димитров записа двусетов успех над Стан Вавринка.

Ноле не показа много убедителна игра срещу аржентинеца Томас Етчевери – 7:6 (5), 6:2. Той все още се възстановява от контузия в дясната си ръка, но продължава да бележи победи на корта.

На „Гранд стенд“ днес, 14 май, ще видим в действие още Стефанос Циципас, Холгер Руне, Александър Зверев и Виктория Азаренка, а на „Пиетранджели“ своите мачове ще изиграят Даниил Медведев, Каспър Рууд и Мария Сакари.