Бивш градски прокурор коментира ситуацията с Гешев

8d529e4de517efce34f28b703250b836

„Приятелството е нещо имагинерно. По-скоро няма вечни врагове, има вечни интереси, очевидно в момента интересите са други и целят отстраняването на Гешев“. Това отговори по БТВ бившият градски прокурор на София Николай Кокинов на въпрос дали вижда предателство на приятелството в лицето на ГЕРБ и ДПС.

„Това което виждам е, че не му се случват добри работи, приятелски огън, но може би не само приятелски. В тези времена човек не знае кои са му враговете, камо ли приятелите“, добави той.

По думите ми под приятелски огън визира искането за оставка от шестимата прокурори.

Особено запомняща се беше и репликата на Кокинов към Борисов по повод действията на Сотир Цацаров начело на прокуратурата: „Не ми се подсмихвай, ти си го избира“. Но на въпрос дали си спомня защо му го е казал Кокинов отговори, че не си спомня.

„Очевидно политическите сили искат да конструират правителство и ми се струва, че в хода на преговорите се постига консенсус и част от сделката е част от това, което се случва“, посочи Кокинов.

„Вижда се, че събитията се насложиха твърде синхронизирано за нашата страна“, посочи той.

По думите му не било в полза на Гешев да мълчи.

Кокинов не бе сигурен дали Гешев ще си отиде, но каза, че не би заложил на оставането му.

„Не мога да предвидя какво ще каже главния прокурор“, каза той, но по думите му би се съгласил да бъде негов вестоносец.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории