ЦСКА е най-глобяваният тим в елита, като натрупаните финансови санкции след края на редовния сезон са в размер на 139 050 лв. Стойността им е по-голяма над 22 пъти от тази на тима, чийто глоби са в най-малък размер – Лудогорец, пише „24 часа“.

Общият брой на платените от елитните клубове глоби след 30-ия кръг е 577 300 лева. По стадионите се внасят куп забранени неща, от което печели само и единствено футболната централа. Преди средствата отиваха в Професионалната лига, но тази практика бе прекратена. Парите трябваше да отиват в детско-юношеския футбол, но към момента няма доказателства, че това се случва.

Тимът от Борисовата градина е с най-много санкции за скандиране – 23. Логично след него се нарежда Левски – с 21. Сините са платили глоби в общ размер на 92 550 лв. Трети и по двата поазателя е Ботев (Пловдив) – 14 наказания за скандирания и 63 850 лв.

На обратния полюс намираме Септември, който само веднъж е бил наказван за скандиране. Столичният тим е глобяван общо с 6750 лева. По-малко по този показател в касата на БФС е внесъл само Лудогорец – 6200 лв. Орлите имат 4 глоби за скандиране, като любопитно е, че по този показател изпреварват Спартак (Варна), който е едва с 2 провинения. По този показател само по 2 пъти са наказвани също Хебър и ФК ЦСКА 1948.