Само в 7DniSofia.bg

Прокурорският син – „леке“ от Перник спукал от бой началничка в затвора?

payimage-539422_7985058999664384924_original_6680919744209901854_original

Прокурорският син от Перник стои зад побоя над висш служител в затвора в Бобов дол. Над тази версия работи „Вътрешна сигурност“ към МВР в момента.

На 28 април началничката на отдел „Труд и работни заплати“ във въпросния затвор е нападната, пребита и ограбена към 19:00 ч. Извършител на деянието е 21-годишният циганин Христо Георгиев, който ударил с камък няколко пъти по главата жертвата и й задигнал дамската чанта, в която единствените ценности били телефон и 40 лв.

Христо бързо е заловен, но той така и не разкрива подробности по случая. Тъй като се касае за служител на затвор, който определя какво ще работи един затворник, което ще намали наказанието му, разследващите започват да смятат, че някой е платил на циганина за побоя, а грабежът е инсцениран мотив.

Работи се по версията, че биячът от Перник Васил Михайлов, който е син на скандалния прокурор Бисер Михайлов, е подкупил Христо, за да пребие 55-годишната А.Д. Тя е отказала на няколко пъти да уважи молбите му за отпуск и съответно приспадане на работните часове от наказанието му. Не ги е разгледала въобще, а това е вбесило Михайлов-младши.

Припомняме, че той наскоро изпрати молба до съдията да бъде пуснат под домашен арест. Васил каза, че вече се е променил и не е така агресивен като преди. Молбата му обаче бе отхвърлена.