Да локализираш стрелец и да спасиш живот: Наградиха български полицай в САЩ

1683882799-za

Наградиха български полицай в САЩ с медал за геройство. Роденият в България Давид Беков получи отличие за проявена от него смелост и професионализъм, предава bTV.

Той получи „Медал за геройство“ за храбрите си действия в деня на престрелката на парада по случай 4 юли в град Хайланд Парк, щата Илинойс. В този трагичен ден загинаха 7 души, а 48 бяха ранени.

Офицер Беков е успял да локализира стрелеца и да разпространи местоположението му по радиото, докато в момента е оказвал животоспасяваща първа помощ на простреляна жертва.

Офицер Давид Беков работи неуморно в продължение на 24 часа и впоследствие стрелецът е задържан.

Беков разказа, че от малко повече от пет години работи като патрулиращ полицай. Четири години и половина е бил в Чикаго, а от една – в Хайланд Парк.

„Помня, когато дойдохме в САЩ през 2006 г. Видях полицията тук как е – доста по-различна от тази в България и в Европа. Грабна ме и реших да стана полицай. Интересно е, но не е лесно“, казва мъжът.

Дисциплина и дълг – това за него са двете неща, които олицетворяват професията.

„Не е толкова въпрос на вътрешно желание, колкото на осъзнаване, че имаш дълг към тези хора. Трябва да осъзнаеш, че има хора, които се нуждаят от теб“, казва още Давид Беков.

Разказва и за случай, който е останал ярко в съзнанието му.

„Имахме прострелян полицай в Чикаго. Издирвахме стрелеца девет часа и половина. Включиха се 280 полицаи, четири хеликоптера – беше невероятно.

Да видиш подкрепата, когато стане такова нещо. Когато го намерихме, той започна да стреля точно в кръга, където бях аз. Не можех да открия огън, защото имаше много полицаи пред мен. Залягаш и се покриваш колкото може“, разказва българският полицай.

Допълва, че когато работиш тази професия, трябва да приемеш, че има възможност да не се прибереш вкъщи някой ден.

„Трябва да имаш мир в себе си и в ума си, че това може да се случи“, казва полицай Беков.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории