Само в 7DniSofia.bg

Пловдив се разтресе! Стотици млади, умни и красиви искат оставката на министър Демерджиев

1-4

Случката с „голите“ обиски в пловдивския клуб „Бушидо“ беше последната капка, която преля чашата на търпението ни. Такъв тормоз не се беше случвал в новата история на страната ни, заявиха от БАЗ и СЗБ

Протест под надслов „Няма да търпим“ на Българска асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България се провежда в Пловдив.Двете организации заявяват категоричното си несъгласие с отношението към бранша със заведения за хранене и питейни барове!

„Случката с „голите“ обиски в пловдивския клуб „Бушидо“ беше последната капка, която преля чашата на търпението ни. Такъв тормоз над клиенти, персонал и предприемачи не се беше случвал в новата история на страната ни. Нещо повече – никой не пое отговорност за случилото се, а органите на МВР дори се опитаха да ни убедят, че такова поведение е в реда на нещата. Недопустимо е! Няма да търпим!“, казват от БАЗ и СЗБ.И допълват: „Ние сме подлагани на множество проверки от различни институции, по време на които са затваряни обектите ни и са тормозени клиентите ни години наред. Такова чудо обаче не бяхме виждали! Затова настояваме за оставките на министъра на МВР, главния секретар на МВР и директора на ОД МВР Пловдив.

Настояваме също за нормално отношение към бранша ни. Не ни е страх от проверки, но искаме те да се случват по нормален начин, съответстващ на статута ни на страна членка на Европейския съюз в 21 век.“„Г-н Демерджиев трябваше много отдавна да вземе отношение. Ако не е способен да вземе отношение, да подаде оставка“. Някой трябва да поеме отговорност. Ние едвам удържаме хората да не излязат в цялата страна“. Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„Има достатъчно основания за искане на оставка. Това, което в момента прави МВР е бягане от отговорност и прехвърляне на топката към някой си, който бил участвал в действията и той бил взел това решение. Решения в МВР не се взимат по този начин. Всички го знаем това“, категоричен бе той.

На въпрос дали след Пловдив протестите ще продължат, Алибегов посочи:„Ако няма нужния резултат, ще има протести във всеки град. Ако трябва ще правим и национален протест, но това отношение трябва да спре“.