Адмирации! Силен дух! Легендарният вратар на ЦСКА Джони Велинов пребори рака

Image_14425242_40_0

Джони Велинов успешно преборва рака!

Страхотната новина пред „България Днес“ обяви самият легендарен вратар на ЦСКА и националния отбор. Едно от големите имена в българския футбол бе диагностициран с ново тежко заболяване преди няколко месеца – рак на челюстта. Обичаният от всички Джони претърпя успешна операция и постепенно започва да се възстановява. Велинов все още говори трудно, но духът му на победител отново му помага в поредната тежка битка.

„Беше много тежко, но успях да се възстановя. Сега съм много по-добре“, каза Джони пред „България Днес“. Легендарният вратар от 80-те и 90-те години дори успя да присъства на тържеството на любимия си ЦСКА по повод 75-ия юбилей на клуба.“Нямаше как да не се събера и да не отида, беше много хубаво“, каза Велинов. Футболист №1 на България за 1981 г. има и още един стимул да се бори. Само преди около три месеца на Джони му се роди внуче, което е кръстено на него. Велинов дори вече успя да разходи бебето на стадиона на ЦСКА по време на празненствата за юбилея.

„Какъв по-добър момент от историческа разходка с лек носталгичен привкус и бъдещи надежди!“, каза бутащият бебешката количка Джони.

Големият вратар е една от най-големите и обичани легенди на ЦСКА. Само няколко дни след операцията той се появи на „Армията“ за мача с „Ботев“, а пълният стадион бурно го аплодира. Велинов вече води втори живот, след като преди години претърпя успешна трансплантация на черен дроб. Вече 15 години Джони празнува два рождени дни. Първия на 10 май и втори – на 5 май, когато му е направена трансплантацията. В края на 2006 година разбира, че операцията е единственият му шанс за живот след развитата цироза. Негов донор става мъж от Варна, чиято съпруга дарява органите му.

„Намери се донор, съвместим с моите органи, след 6 месеца в очакване на операцията. Благодаря на жената от Варна, хиляди, безкрайни благодарности“, каза Георги Велинов, който признава, че без трансплантацията са му оставали едва няколко седмици живот.

Желаем му от тук нататък да няма повече здравословни проблеми!


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории