ТРАГЕДИЯ! Почина майката на най-тежката българка

Image_14434782_40_0

Отиде си майката на най-тежката българка!

Цветанка Секулова от Дупница не можа да се съвземе след смъртта на дъщеря си Христина и напусна този свят. Тъжната вест съобщиха близки до семейството пред „България Днес“.“Отиде си жената. Не можа да издържи. Много се мъчеше в последно време“, споделят с мъка приятели на починалата.

Цветанка се влошава критично по време на Страстната седмица от 10 до 16 април. Не е изминал и месец откакто дъщеря й напуска този свят, когато майчиното сърце не издържа и спира да бие. 300-килограмовата Христина издъхна на 22 март, като бе погребана навръх рождения си ден. Момичето не успя да дочака Христовата възраст и да посрещне с близките си 33-ата си година.Единият крак на Секулова бе парализиран

Приживе Цветанка полагаше големи грижи за дъщеря си. Въпреки болежките жената бе неотлъчно до детето си. Последните няколко месеца Цветанка бе прикована на легло, тъй като единият й крак бе почти парализиран. Пиеше силни болкоуспокояващи, за да преживява и да може да полага грижи за страдащата си дъщеря, която заради теглото си трудно се обслужваше сама. Два пъти в седмицата дома им бе посещаван от рехабилитатор, който да я раздвижва, но специалистът бе на мнение, че Цветанка трябва да бъде прегледана от лекар и да й бъде направен скенер, за да се установи състоянието й и да започне лечение. Малко след кончината на Хриси състоянието на майка й Цветанка се влошава още повече.Цветанка бе неотлъчно до дъщеря си

„Като че ли се предаде. Сама не можеше да стигне до болницата, но след смъртта на Христина нямаше и желание“, разказват близки на семейството.

Както „България Днес“ разказа в предишни броеве, след влошаването на състоянието на Христина семейството изпада в драматично безпаричие. През 2013 г. момичето става свидетел на агресивна ситуация и отключва биполярно разстройство. Предписват й лекарства, които подобряват психическото й състояние, но влошават физическото. Хриси започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват и я приковават на легло. Бащата Христо и майката Цветанка не могат да купуват медикаменти за дъщеря си и решават да изтеглят заем. Попадат на измамници, които им обещават ниска лихва, но накрая се оказва, че вместо да върнат 6000 лв., те дължат 42 хиляди лева. Отчаянието ги принуждава да продадат жилището си, защото това е единственото материално, което имат. Така се местят да живеят във фургон.

От общината подават ръка на семейството и им осигуряват общинско жилище, в което да се нанесат и да живеят нормално. Предишният собственик е оставил след себе си мизерия и разруха. Благодарение на добри хора, трогнали се от съдбата на семейство Секулови, жилището е ремонтирано.

След смъртта на Хриси родителите се притесняваха какво ще се случи с тях, защото жилището бе на името на дъщеря им. Силният стрес от загубата и неизвестното бъдеще притесняват двамата родители.

„Не знам какво ще стане. Много се страхуваме. Ако ни кажат да го напуснем, няма къде да отидем. Ще останем на улицата“, сподели приживе пред вестника починалата Цветанка.

Тогава Община Дупница даде уверение, че жилището ще остане за тях и няма причина семейството да бъде изгонено. Въпреки това Цветанка не успя да преглътне мъката и отиде при детето си на небето малко преди Великден.

Редакцията изказва съболезнованията си на всички близки!За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории