Готвят ли отмъщение Тротинетката и аверите му за унизеното от тях момче?

1683636670-sistemen-bufer-2

Адвокатът на момчето със специфични потребности, което бе заснето от Чеченеца, Емили Тротинетката и Куката в поза на куче в търговски център, каза как се чувства детето. Той коментира и решението на съда да пусне под гаранция Емили.

„За съжаление момчето все още не е превъзмогнало общественото усещане, което остава от този случай, нито Денислав Митов го е направил, нито семейството му.

Това превъзмогване няма да бъде кратък процес. Тази мисъл стои постоянно, унижението стои постоянно в човека, да се събужда и заспива с него, както той, така и семейството. Постоянното опасение дали някой от тази агитка няма да отиде отново при тях, така че той се страхува“, заяви адвокат за Нова Тв Димитър Киров.

„Момчето има притеснения от Емили, има опасения за някаква физическа разправа, след като почнаха да ги пускат един по един. Мисля, че ще ги пуснат всички, но съм на мнение, че в конкретния случай правосъдие ще има, независимо че Емили Тротинетката беше пусната под гаранция. За мен правосъдие ще означава да има осъдителни присъди“, допълни Киров.

„Аз съм напълно солидарен с прокуратурата, че реално това не е основание за освобождаването на Емили под гаранция, освен мотива, че няма опасност да се укрие. След всичко, което беше казано от нея, че възнамерява да се самоубие, не виждам основание да бъде освободена под гаранция, но в крайна сметка така е решил съда“, каза още адвокат Димитър Киров.