Ексклузивно! Радев с първи коментар за плановете на Мария Габриел за оставката на Иван Гешев

румен радев

„Внезапният порив на г-жа Габриел да поиска отстраняването на Гешев трудно предизвика у мен възторг“. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по време на посещението му в ЮАР.

„Когато през 2019 г. върнах предложението на ВСС за назначаването на г-н Гешев за главен прокурор, квотата на партията на г-жа Габриел го преизбра и то с мнозинство. Когато преди три години поисках оставката на Иван Гешев, партията на г-жа Габриел не само го подкрепяше, а беше в колаборация с него.

Когато преди две години назначеният от мен служебен министър на правосъдието поиска отстраняването на Иван Гешев със същите мотиви, квотата на партията на г-жа Габриел го спаси – отново единодушно“, припомни държавният глава.

„Виси един много важен въпрос, дали е закъсняло с 3 години просветление и внезапен катарзис или се крият други интереси“, каза още президентът.

По думите му България е загубила 3 години. „Внесени от моите служебни правителства сигнали за корупция стоят. Аз се надявам бъдещият премиер на България да узрява своевременно за важните за България неща“, коментира още той.

Всичко ще стане ясно когато партията мандатоносител внесе при мен изпълнения мандат“, каза още Радев.