Само в 7DniSofia.bg

Адмирации! Възрастта не я спира! 79-годишна професорка се включи в ултрамаратон

IMAGE_14433388_40_0

Професор дпн Антоанета Момчилова от Русенския университет „Ангел Кънчев“ е известна с богатия си житейски опит и с участието си в множество спортни мероприятия. Тази година тя се включи в едно от най-известните ултрамаратони в България – Дунав Ултра: Реката, Добруджа и морето 2022.

„С постижението си професор Момчилова поставя нови стандарти за възможностите на човешката психика и физика, предвид факта, че само броени дни преди участието си в Дунав Ултра, тя преодоля планинския маршрут Ком – Емине“, пише на страницата си ruseinfo.Възрастта на проф. Момчилова не я спира да бъде активна и да се движи. Тя подчертава, че движението е нейна естествена потребност и не означава единствено упражнения на определен вид спорт. Това могат да бъдат обикновени ежедневни дейности – като каране на велосипед и разходки.

„След броени месеци навършвам точно 80 години. Тази година отново ще се запиша за ултрамаратона“, казва тя в интервю пред БНР.Професор дпн Антоанета Момчилова СНИМКИ: Фейсбук/Антоанета Момчилова

Проф. Момчилова е пример за това, че възрастта не е критерий за възможностите на човека да се движи и да бъде активен. Тя подчертава, че физическата активност е важна не само за физическото здраве, но и за психическото благополучие. Казва, че не пие лекарства и се грижи за здравето си, като се движи и поддържа активен начин на живот.

“Отбелязването на Световния ден на движението е повод да променим нашето ежедневие по отношение на физическото и психическото си здраве“, призовава тя в интервюто.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории