ГОРДОСТ! Хасан и Ибрахим с ПЕТ концерта в Европа, избрани сред най-добрите музиканти на консерваторията в Маастрихт

Image_14415774_40_0

Впечатляващите пет концерта ще изнесат в Париж клавирните виртуози Хасан и Ибрахим.

Талантливите близнаци са сред 11-те най-добри студенти на музикалната консерватория в нидерландския град Маастрих, които са избрани да свирят в различни части на френската столица.“Два от концертите на Хасан и Ибрахим ще бъдат самостоятелни, а на останалите три ще свирят с квартет. Изключителна гордост е, че синовете ми са сред избраните – това показва, че се развиват правилно по професионалния си път“, разказа пред „България Днес“ Денис Игнатов, баща на момчетата, които са една от музикалните гордости на България.Наскоро Хасан и Ибрахим завършиха националното си турне под наслов „В името на музиката“. Близнаците изнесоха концерти в няколко български града, като вдигнаха публиката на крака с виртуозните си изпълнения.

„Турнето премина много добре. Имаше сериозно присъствие на хора, организацията също беше на отлично ниво. В близкото бъдеще може да има ново национално турне, но когато има повече яснота, ще разкрием подробности“, добавя Игнатов.Днес предстои силно емоционален момент за младите пианисти – ще изнесат концерт за празника на родния си град Шумен. В 18,30 ч. в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ ще изсвирят някои от най-запомнящите си произведения, а за да се представят на познатото си високо ниво, репетират усилено от няколко дни.

През месец май Хасан и Ибрахим имат много ангажименти, като едва през юли и август ще имат възможност за повече почивни дни.