Безумие на пътя! Хванаха полицай с 1.56 промила да управлява патрулка, обвиниха го

задържане-арест-полиция

Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 51-годишен полицай, предаден на съд за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол по време на работа. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Деянието е извършено в Казанлък на 25 януари т.г. Мъжът е управлявал патрулен лек автомобил “Шкода Рапид” с концентрация на алкохол в кръвта 1.56 на хиляда, установена с техническо средство. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния Кодекс. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което И.П. е обвинен, е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева.И.П. изпълнявал длъжността младши инспектор – старши полицай в Участъка в Павел баня към Районно управление – Казанлък при Областна дирекция на МВР – Стара Загора и е имал правомощия да управлява патрулен автомобил.

Както БТА информира, на 25 януари т.г. служителят е застъпил 12-часова смяна в 20:30 часа. В 20:37 часа е бил извикан да се яви в Районното управление в Казанлък и е пътувал от участъка в Павел баня до Казанлък с патрулния автомобил. Явявайки се в Казанлък, мъжът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Тестът за наркотици е бил отрицателен. Мъжът е с 32 години стаж.

Предстои Районният съд в Казанлък да насрочи първо заседание по делото.