Експерт огласи два детайла, които ще закопаят младежа, погубил Ани и Явор

1683642490-panorama

Защитната теза на младежа трудно би могла да го оневини, защото няма как да се установи с категоричност. Това заяви тази сутрин в ефира на bTV адвокат Людмил Рангелов по повод скорошния трагичен инцидент на бул. „Сливница“ в София, при който загинаха двама души.

„Че тезата е защитна, личи и от мястото, където е станало ПТП-то – мястото е осветено. Освен това там и самият булевард е достатъчно широк, не са две ленти в дефиле някъде, където като излезе водач с дълги светлини, наистина можеш да загубиш видимост“, поясни още юристът.

В студиото на bTV бяха и двама родители, загубили децата си по идентичен начин преди малко повече от година.

„В парламента трябва да спрат да се карат като махленски клюкарки и да решат нещо, което всички виждаме. Джигити, алкохол и наркотици трябва да са поставени под общ знаменател!, заяви почернената майка, която през цялото време държеше снимка на изгубеното си дете.

„Васко беше шофьор четири години, нямаше нито едно нарушение на пътя. А въпросният Александър Ковачев от Габрово, който го уби, е системен нарушител. Просто са нужни спешни мерки! Трябва нещо да се направи, защото шофьорите излизат неподготвени.

При убити три деца, те продължават да карат с книжка… защото в институциите не могат да се разберат кой да им отнеме книжката??! Големият проблем е, че те се чувстват безнаказани! И докато ние сме по гробищата, те са на свобода!

Защо като се излезе навън, се спазват ограниченията за скорост, а тук карат като изтребители? Защо?, попита през сълзи и почерненият баща, който носеше тениска със снимка на сина си, на която е изписано: „Той кога ще стане баща?“.

Няма да спрем, докато не се приемат нови закони, ще правим протест след протест! Всеки ден има убити деца! Българите трябва да разберат, че всички трябва да излезем на масов протест“, категорични са родителите.

„Проблемът е организационен. Между самите институции липсва каквато и да е било координация. Отнемането на книжка обаче, не спира подобни хора. Отнемането на автомобила е по-проблемен въпрос“, внесе яснота по този въпрос отново адвокат Рангелов. И добави:

„Конституционният съд се произнесе по този повод – когато превозното средство не е собственост на водача, няма как да бъде отнето. Това решение не подлежи на преразглеждане. Управлението под въздействие на наркотици и алкохол, е квалифицирано по същия начин, както и причиняване на смърт на пешеходна пътека.

Това, което могат да направят политиците, е предложение за повишаване на санкциите. Сигурен съм, че този младеж не е чел наказателния кодекс. Никой не го е чел. Въпросът ще се реши със строг контрол и неотменна санкция – спират го, налагат тежката глоба и тя се събира на момента.“