Христо от Браниполе, убил баба си с чук в главата: Мога да се поправя, не съм лош човек

Image_14415575_40_0

„Много съжалявам за действията си, ако не бях пиян, нямаше да го направя. Млад съм още и мисля, че мога да се поправя. Не съм лош човек. Признавам се за виновен. Много съжалявам. Не си спомням точно в момента какво се е случило, само си спомням, когато баба ми беше вече на земята.“ Това каза пред Пловдивския окръжен съд 28-годишният Христо Сираков от Браниполе, убил баба си Митра. Младият мъж отказа магистратите да разпитват свидетели и вещи лица и получи 16 години и 6 месеца затвор по съкратената процедура.

Трагедията станала на 30 юли м.г. Христо Сираков убил 84-годишната си баба в семейната им къща в село Браниполе по особено жесток начин. Младият мъж я удрял многократно с чук в главата.

Установено е, че той редовно употребявал алкохол и наркотици и бил агресивен кьм близките си.На 29 юли вечерта Христо отново се напил и дрогирал, понеже липсвали 1200 лв. от спестяванията му. Ядосал се, тъй като решил, че някой ги е взел. В ранните часове на следващия ден се прибрал в дома си, където живеел с баба си, която е бивша учителка. Избухнал и започнал да я налага, докато жената спяла. Щом се събудила, опитала да избяга, но безуспешно. На втория етаж живеела майката на Христо, която била инвалид и не успяла да се намеси. Преди това Сираков се карал с нея.