Иска си вкъщи! Емили Тротинетката прави нов опит да излезе на свобода

емили-тошо-куката-чеченеца-1280x698

Познатият като Емили Тротинетката Даниел Йорданов ще се опита да излезе от ареста преди датата, на която изтичат 2 месеца от задържането му – 5 юни. Делото, с което той обжалва мярката си за неотклонение, е насрочено за четвъртък. Искането е мотивирано със здравословното състояние на Тротинетката – психическо и физическо.

Даниел Йорданов заедно с Тодор Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца бяха задържати на 5 април, след като 2 дни по-рано заснеха клип в пловдивски мол, в който държат вързано на каишка като куче момче и му подхвърлят различни предмети. След това бяха оставени в ареста с решения на Районния и Окръжния съд в Пловдив. Тримата са обвинени в хулиганство на публично място.

На делото пред втората инстанция Емили Тротинетката плачеше и обясни на съда, че е направила два опита за самоубийство. Опитала се да се обеси с чаршаф и да си пререже вените. Запознати с условията в ареста обаче смятат, че това е малко вероятно.

Преди седмица адвокатката й Анелия Райчева разказа пред „24 часа“, че Емили Тротинетката се зарекла повече да не се снима в клипове.