Конфискуват 11 имота на бизнесмена Д. Трайков, убил с джипа си братовчедки в Италия

1683564556-06-2-1075631038733608702-big

Единадесет имота, сред които са многоетажни жилищни сгради, големи селскостопански постройки, две лозя и четири просторни парцела земя между общините Пловдив и Първенец – това са според в. “Кориере дела сера” активите, които Апелативният съд в Триест е разпоредил да бъдат конфискувани от българския предприемач Димитър Трайков, пише “Труд”.

Той излежава 7-годишна присъда за смъртта на 26-годишната Сара Рицото и 20-годишната Джесика Фрагасо, след като с джипа си блъсна техния малък “Фиат”.

Причината за наложената от съдиите в Триест конфискация на имотите на 62-годишния Трайков не е толкова неосъщественото досега плащане на обезщетения за близо 150 хил. евро.

Поводът за решението на магистратите е опитът на нашенеца да изхитрува, като прехвърли всичките си активи на неговата дъщеря. Той направил пълномощно на щерката, с което тя се представила в едно от нашите консулства в Италия, но от дипломатическа ни служба уведомили италианските съдебни власти, след което бил задействан постановилия конфискацията съд в Триест.