ШОК! Бивша кандидатка за президент брани майката на 3-г Буда – детето без ЕГН. Охраната се намеси

йоана-рубин

Десетки протестиращи дойдоха в съдебната палата в Пловдив, за да проследят делото на Галя Танева, която роди в дома си в Иван Вазово и 3 години държа детето без ЕГН и документи. Днес районните магистрати трябва да решат дали тя трябва да остане в Центъра за психично здраве, където е настанена.

3-годишният Буда, който вече се казва Атанас, беше отнет от социалните служби в Хисаря на 25 април. Оттогава са него се грижи приемно семейство.Хората имат опасения за детето. “Ние искаме да доведат момчето от приемното семейство, за да видим дали е добре. Ние не знаем дори дали е в България”, каза бившата кандидатка за президент Йоана Рубин, чието истинско име е Йорданка Колева. Тя посочи, че не може хора принудително да бъдат прибирани в центрове за психично здраве и лекувани против волята им, предава 24 часа.

Съдебната охрана отказа да допусне когото и да е в залата с обяснението, че делото ще се гледа при закрити врати. Протестиращите негодуват и настояват да влязат.

“Аз не защитавам вашето римско право, да се отвори вратата. Аз съм свободен човек, вашите закони за мен не важат”, развика се една от протестиращите.

Половин час след старта на делото съдия Елена Герцова излезе и обяви, че процесът ще се гледа при закрити врати, а протестиращите трябва да напуснат коридора, защото вдигат шум. Те не се подчиниха и се наложи охраната да изведе групата.