Страхът е голям! Асен Василев ходи с частен бодигард в парламента. От журналисти ли го пази?

асен василев

Мускулест мъж пази гърба на Асен Василев в кулоарите на парламента вече втори мандат. Мистериозният здравеняк, който респектира с мускули и черни дрехи, редовно е засичан да придружава съпредседателя на ПП, като често влиза и в кадър по време на изявленията му пред медиите.

Оказва се, че името му е Лъчезар Ставрев и за втори път той е вписан като нещатен сътрудник в Народното събрание в област сигурност. Интересното е, че е регистриран като такъв на депутата от ПП Искрен Митев, но всъщност услугите му са използвани значително по-често от Асен Василев. В предходния 48-и парламент „схемата“ е била същата, пише Ретро.

Публичните регистри показват, че Ставрев е част от приближения кръг на Василев отдавна и се е радвал и на други назначения във властта. Мъжът в черно е бил служител в Министерството на финансите – ведомството, управлявано от Асен Василев по време на кабинета „Петков“, за около седем месеца в началото на 2022 година.

Ставрев, който е вписал, че има само средно образование, е бил назначен от Асен Василев на щат във финансовото министерство към отдел „Обща администрация“ с месечна заплата от 1700 лева. Информацията за предходната месторабота на бодигарда се потвърждава и от подадената от него декларация пред КПКОНПИ, която е публикувана в интернет сайта на Комисията за противодействие на корупцията.

Лъчезар Ставрев не притежава собствена охранителна фирма, поне според данни в Търговския регистър. Единственото сдружение, в което участва, е ловно-рибарски клуб на територията на Годеч. От профила му във Фейсбук също е видно, че ловът представлява интерес за него и е сред големите му хобита. В социалната Мрежа Ставрев не е дал повече подробности за себе си, личния си живот, местоживеенето и семейния си статус. Не е ясно и откога датира близкото му познанство с Асен Василев.

Лъчезар Ставрев пази Асен Василев от журналистите.