Само в 7DniSofia.bg

BREAKING: Взривът за Гешев е внесен от чужбина. Източници от МВР опровергават Демерджиев

payimage-558188-scaled

Вътрешният министър прекалено много се интересува от разследването на атентата, което може да го компрометира. Има съмнения, че изнася информация за ПП-ДБ, предава BREAKING.

Взривът за атентата срещу главният прокурор Иван Гешев е внесен от чужбина, става дума за взривното вещество „нитропента“, което не се произвежда у нас. „Нитропента“ е над 1, 6 пъти по силно от динамита и със 9 000 метра в секунда на взривната вълна. Това научи Breaking.bg, от свои източници в СОБТ, които правят експертизата на взрива. През 2013 година към спецотряда за борба с тероризма бе придадена и закритата дирекция в МВР „Оперативно-технически операции“-ДОТО. От тогава антитерористите са в СОБТ. Същите източници, на подчинената на вътрешния министър Иван Демерджиев служба, опровергават твърденията му в парламента днес, че взривът срещу главният прокурор не е можел да засегна автомобила на НСО, защото той бил много сигурен и не позволявал осколките от бомбата да проникнат вътре. Според експертите дали може осколките да пробият бронирана кола е въпрос на математика и експертиза.Затова говори и мощното взривно вещество използвано срещу колата на главния прокурор. „Нитропента“ не се произвежда у нас и е внесено от чужбина.

Източници от МВР заявиха, че вътрешният министър Демерджиев активно се интересува от разследването на атентата срешу Гешев, въпреки, че няма такива правомощия по закон.И това може да компрометира експертизите, готвени от подчинените му от СОБТ. Затова шефът на следствието Борислав Сарафов е поканил вчера Европол и Интерпол да се включат в разследването, защото следствието няма доверие в „безпристрастността“ на МВР. Има съмнения, че в министерството са компрометирани и ще провалят разследването. Търси се помощ и от чуждестранни партньорски служби.

Разиграваният цирк в Народното събрание днес между Атанас Атанасов и Демерджиев по темата с атентата показва стабилна координация и предварително „отиграна“ информация. Явно ПП-ДБ са получили неофициално информация от Иван Демерджиев за хода на разследването, кой е бил в колата на главния прокурор и какви експерти са участвали в огледа на местопрестъплението, коментираха запознати.