Само в 7DniSofia.bg

Деси Атанасова проговори след срещата с БСП: Изпратихме им и програмата на ПП за забавление

десислава атанасова габровски дончев

„Програмата на ГЕРБ е публична и е изпратена на БСП за сведение, ако не са я погледнали. Програмата на „Продължаваме промяната“ е изпратена за забавление“.

Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след края на консултацията със социалистите в Народното събрание.

Преди разговорът, лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази недоумение защо от ГЕРБ са им пуснали същата управленска таблица на Ексел, която предишния ден бяха „разбили на пух и прах“.

„Нашите позиции с БСП по някои от секторните политики са твърде близки, други – твърде отдалечени и това не е тайна за никого“, обобщи Атанасова разговорът със социалистите.

„Разбиранията ни за консолидация на бюджета са съвсем различни в някаква степен, но ако намерим сили и смелост да търсим отговорни решения, би могло да се получи с гласуване дори на сериозни решения в пленарна зала, когато се наложи да обсъждаме бюджет на правителството“, посочи тя.

Атанасова съобщи, че засега е решено да бъде определена числеността и поименния състав на парламентарните комисии, без да се избират председатели.