Музикант от Плевен: Прострелях един, взех си две кюфтета и отидох за още патрони

Image_14373609_40_0

Скандален фейсбук пост на плевенчанин възмути потребителите на социалната мрежа, показа проверка на „24 часа“. Споделен е от стотици гневни негови съграждани.

В него 46-годишният Калин Кирилов се хвали, че е прострелял момче в местния парк „Кайлъка“. Задържан е в полицията за хулиганство, а след това е освободен. С много правописни грешки, но и със снимки на протокола за разпита си, Кирилов се хвали с „геройството“ си.

„Прострелях един български гражданин от цигански произход в Плевен. Сега чак разбирам, че идвала линейка по сигнал за прострелян. Полицаите си приготвили тебешира за очертаване. А аз спокойно отидох да си взема две кюфтета от топлата витрина. После заставам да свиря пред мола и дойдоха да ме арестуват“, пише Калин Кирилов във фейсбук профила си. Младежът е известен като уличен музикант в Плевен, както и с това, че винаги носи народна носия, когато свири.

След това той описва, че сачмата от пистолета само одраскала момчето, а той се изнервил от този факт. В поста си разказва, че след като го освободили от полицията, отишъл до свой приятел за още патрони. Публикувал е заповедта за задържането си, както и протокола от обиска.

Протоколът за разпит

„24 часа“ се свърза с областната дирекция на МВР в Плевен. Оттам обясниха, че веднага са реагирали на сигнала на 1 май. Група момчета са дразнили и провокирали музиканта, който свирил в парка. В отговор той извадил въздушен пистолет и стрелял по тях. Има много свидетели на сцената. Незабавно полицаи, сред които и от Детската педагогическа стая, са тръгнали към мястото. Кирилов е задържан, както и групата от момчета. 16-годишният, за когото става дума в поста на Калинов, не е бил прострелян, а имал само зачервявавне по гърба. С непълнолетните са работили служители от детската педагогическа стая. Въздушният пистолет на музиканта е иззет. Той е уведомил полицията, че го притежава.

От районната прокуратура в Плевен казаха за „24 часа“, че знаят за случая, но преписката още е в полицията и ще бъде докладвана скоро за произнасяне от държавното обвинение.

Един от потребителите, който разпространява публикацията, но без да знае повече за случилото се, пише:

„Геройство! Да простреляш в гръб с пистолет 17-годишен и спокойно да отидеш да си купиш кюфтета от „топлата витрина“. После полицията да те хване за 24 часа и да те пусне, а ти с гордост да разкажеш на приятелите си във фейсбук какво е станало. И за доказателство да качиш във фейсбук профила си заповедта за собственото си задържане с твоите лични данни и личните данни на пострадалия. Невероятно чувство за безнаказаност и цинизъм“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории