Генерал обвини тежко Демерджиев, заради несвършена работа

payimage-544421-scaled

Количеството и начинът на поставяне на взривното устройство показват, че целта е еднозначна – да се стигне до смърт. Отделен въпрос е колко е квалифициран този, който я е поставил. Ако еквивалентът на тротила наистина е 3 кг, ефектът е много малък. Фактът, че устройството не е сработило по предназначение, разкрива, че има пропуски при подготовката на атаката. Всичко това е причината да няма човешки жертви.

Това заяви ген. Румен Ралчев. По думите му такъв тип атентат срещу действащ главен прокурор не е имало у нас до момента и се хвърля огромна сянка върху авторитета на България в Европа.

„Работата с криминалния контингент е занемарена. Някой е пропуснал информацията или някой е изчакал. И в двата случая не е постъпил правилно. Най-важното е, че главният прокурор е жив и здрав, а НСО излиза с чест от този атентат. МВР и ДАНС не са си свършили работата“, подчерта той.

Според ген. Ралчев думата професионализъм трудно би могла да бъде използвана във връзка с подготовката на атентата.

„Ако беше подготвена професионално, щеше да има жертви. Бомбата е сработила, но не в подходящия момент. Подготовката е целяла убийство“, категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Ген. Ралчев изтъкна, че начинът на изпълнение изключва поръчката на атаката да идва от чужда служба.

„Както „Охрана на съдебната власт“, така и НСО имат хронически недостиг на ресурс, а оттук и начинът, по който работят. Това ги кара да вършат работа и да се гънат – не могат на 100% да вземат мерки, които да са адекватни. Атентатът показа, че има определен контингент от хора, които са готови на всичко за дестабилизирането на обстановката в страната“, отбеляза той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории