Само в 7DniSofia.bg

Редно ли е? Девойка се качи в градския транспорт в Пловдив и остана потресена

devoika-se-kachi-gradskiia-transport-371

Девойка твърди, че шофьор от пловдивския градски транспорт говори по телефона и пуши цигари по време на шофиране.

Вики Х. е потресена от пътуването си с автобус 21. В социалната мрежа Фейсбук тя сподели, че шофьорът е водил телефонни разговори по време на шофиране. Освен това шофьорът е подминал три момчета от ромски произход, които са чакали на спирката.

„Качих се от спирката срещу училище Димитър Матевски. Направи ми впечатление, че шофьорът през повечето време на пътуването ми говореше по телефона. Слезнах чак на спирката в близост до Френската гимназия. Когато бяхме до спирката преди Кауфланда (този който е на границата между Тракия и Изгрев) имаше 3 момчета от ромски произход. Най-демонстративно той ги подмина, а те явно показаха, че искат да се качат“, написа Вики.

Момичето споделя, че пътниците в автобуса не са реагирали по никакъв начин, след като шофьорът най-демонстративно е подминал момчетата на спирката. Впоследствие момчетата догонили автобуса до следващата спирка и се качили.

„Там той не успя да избегне да се качат, защото имаше хора за слизане, а и за качване. Момчетата от далече тичаха с по едно левче в ръка. Явно им беше станало ясно, че шофьорът мисли, че не могат да си платят и като цяло, че не ги иска в автобуса, но вече нямаше как да ги избегне. Те се качиха, платиха си и си пътуваха съвсем нормално и цивилизовано. Като всеки нормален човек“, добави девойката.

Освен, че шофьорът е говорил по телефона, докато шофира, Вики твърди, че той е задоволявал и никотиновия си глад.

„По време на пътуването ми той 90% от времето говореше по телефона. Не знам как не се измори да говори толкова. Ако забележите локациите на снимките ще видите, че са от различни места, които има големи разстояния едно от друго и той не спира да говори. Може би щеше да е добре само да говореше, но той и пушеше. Разбирам, че почивките са им малки, но това да караш бързо (и то с една ръка), да пушиш и да говориш по телефона е меко казано опасно.

На моето слизане, тъй като той забеляза, че го гледам с леко по-неприятен поглед и май ме видя, че го снимам му казах на слизане от рейса „После да се видиш в забелязано в Пловдив“. След мен слезнаха още 4/5 човека. За това време аз отидох и му снимах задния номер и си тръгнах. Той почна да вика подир мен „Ей к*рво, спри се“ и слезна от рейса. Тръгна след мен. Аз просто си продължих и не го отразих. Той явно се върна в автобуса си, защото осъзна, че го остави запален и отключен на спирката, а и пътниците в него чакат. Все пак е на работа“, написа още Вики.

Момичето твърди още, че шофьорът е препродавал един и същи билет на пътниците.

„Някои пътници на слизане от автобуса му ги връщаха и той ги препродаваше. Затова бих ви посъветвала да не се качвате в този автобус“, завършва публикацията си Вики Х.