Невиждана гавра с цели семейства: Гробарят държал трупове в хладилната си камера с месеци

георги-енев-1

Георги Енев от софийското село Иваняне е повече от чудовище. За пари той се изгаври с паметта на много хора и страданието на техните бизки, пише „Уикенд“.

52-годишният гробар бе арестуван преди една година, след като се разбра, че е държал с месеци трупове в дома си. По-конкретно в хладилна камера в дома си. Енев е бивш служител на погребална агенция „Орион”. От 2013 г. не работи там, но в продължение на 9 години след това лъже различни опечалени хора, че ще кремира починалите им близки.Гробарят получавал между 1000 и 3500 лв. за кремация на труп. Тъй като обаче е измамник и няма с какво да ги кремира, прибирал парите, а труповете ги криел с месеци у дома, докато намери място да ги зарови.

Именно така е хванат. На погребение в Клисура опечалени забелязват заровени човешки останки. Свещеникът от траурната литургия сигнализира в полицията. След като е установена самоличността на труповече, разследващите бързо стигат до Георги Енев.

Гробарят е прибрал общо 28 230 лв., като все още не са намерени 12 тела. Той обаче твърди, че ще съдейства на полицията, за да ги открият.

Георги давал на близките урни с фалшив прах от въглища, като им забранявал да ги отварят. Въпреки че сумата не е много голяма, прокуратурата настоява за ефективна присъда, защото са причинени не само имуществени вреди, но и морални. Има вероятност Георги да лежи 7 години в затвора. Към момента Енев е под домашен арест.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории