Костадинов отново избухва: Това с Гешев е цирк! Театър!

костадин-костадинов-2-scaled

Костадин Костадинов от „Възраждане“ в характерния си стил разви конспиративна теория за атентата срещу кортежа на Гешев. Той не е съгласен с набиращото популярност мнение в социалните мрежи, че става въпрос за инсценировка.

Според него връзка с взрива има…новия американски посланик. Костадинов бе сред първите политици, които обяви, че това е атентат и става въпрос за опит за убийство на Гешев заради работата му.

После той пусна следния пост във Фейсбук:

„Докато Кенет Мъртън беше посланик на САЩ в Хаити, там беше убит президента на Хаити. Кенет Мъртън е посланик на САЩ в България едва от няколко седмици и вече има опит за убийство на главния прокурор. Човекът определено е професионалист и не си губи времето.“, пише Костадинов.Всъщност елементарна проверка на фактите показва, че по това време Мъртън изобщо не се намира в Хаити, а изпълнява длъжността генерален директор на Външната дипломатическа служба във Вашингтон.

Мъртън действително е назначен да ръководи посолството на САЩ в Хаити като шарже д’афер в продължение на шест месеца, но през 2022 година, което е година след убийството на президента.Основната версия за убийството на президента на Хаити Жовенел Моиз е, че той е бил застрелян от група колумбийски наемници по поръчка на местни конкуренти за властта. Съпругата на Моиз всъщност е евакуирана и спасена в болница в Маями в САЩ, Флорида.

Този път обаче твърдението на Костадинов не бе посрещнато с безкритична вяра от привържениците му, които безрезервно вярват на всяка дума на водача си, без да правят проверка на фактите от реалността.

Ето част от коментарите без редакция:„Това, ако е атентат, то аз съм Капо ди тути капи“

„Този път грешите.Пак отвличане на вниманието и отклоняване на мерака за съдебна реформа.Трябва да се занимаваме с всичко друго но не с нашите Български Проблеми.Само гледайте!!!“

„Това с Гешефт е Цирк! “

„Това е отмъщение на Кремъл, който иска да накаже Гешев за десетките заловени от него руски агенти. “

„Има ли камери въпросният кортеж? Нищо не се разбра от интервюто. Кортеж ли е било изобщо или единичен автомобил? Възникват твърде много въпроси, а се твърди, че е изпипана работа…Ако някой си спомня атентатите срещу Борселино и Фалконе… Така правят, когато искат някой съдия да млъкне.“

„Театър!!!

И то, поради простата причина, че те нямат „полезен ход“!!!

За мен, се опитват да „поразмият“ нещата и да спечелят време. Защото, „кому е нужно да го няма главния прокурор?“ Със сигурност не на тях!Другия вариант е много сериозен! Ако искат да въведат „военно положение“?!???

При толкова Хамериканци в България, ще е много сериозен проблем!

Но знае ли човек, какво им е в главата на тези сбъркани хорица?!??

Но никога няма да разберат народопсихологията на българина!

Дано не съм прав!“

„Не гадайте…,просто си спомнете за “ атентата“ срещу Ердоган. Просто им трябва ха тогава виновни за да смажат опозицията. Сега е същото.Страх ги е от ВЪЗРАЖДАНЕ, и за това няма да се учудя ако намерят виновен и той да е уж от ВЪЗРАЖДАНЕ. Така ще искат да набедят ВЪЗРАЖДАНЕ, за да намалят влиянието им и електората им.

Работата е там че тези дето сме гласували за ВЪЗРАЖДАНЕ няма как да ни накарат да се откажем от тях. Пък и не сме нито глупави, нито слепи.“„Дали не е нещо нагласено? Може ли да е за сплашване? Със сигурност не е реален опит и сериозен за покушение.“