Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Иван Гешев е бил със семейството си в брониран джип. Имало е мощен взрив на пътя

иван гешев

Появяват се още нови подробности около атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, който стана на пътя между град Самоков и село Ковачевци. По-рано днес стана ясно, че взривно устройство избухна пред кортежа на обвинител номер едно на България.

Атентатът срещу него се случва само два дни, след като се завърна от Украйна. Сега се разбра, че Гешев пътувал заедно със семейството си. Те били в брониран джип, пише Нова ТВ.По непотвърдена информация по стъклата на бронирания автомобил има поражения. Взривното устройство било само на пет метра пред кортежа, когато избухнало.

На място според запознати със случая има огромна дупка в пътя, а освен това в околността има и множество осколки.

Информация за случилото се даде и главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

„Взривът срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев е бил „насочен“ – това твърдят източници, близки до спецслужбите, цитирани от „Труд“. Според тях това показва, че са действали професионалисти, които са знаели точно кога и към кои автомобили да се задейства взривното устройство.

По време на взрива в района на местността Ярема е имало интензивно движение, с оглед края на серията от почивни дни. За щастие, поне за момента няма информация за пострадал случайно преминаващ автомобил.

Този факт сочи, че евентуалните атентатори са знаели добре с какви автомобили се придвижва обвинител №1.