Потресаващи разкрития как и защо 14-г. е убил с кол македонец в Слънчев бряг

1682680222-clipboard04

Полицията в Бургас и Окръжната прокуратура дават извънреден брифинг, в който изясняват подробностите около жестокото убийство в Слънчев бряг.

Пред медиите говорят директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов и наблюдаващият прокурор Иван Кирков.

Припомняме, че тежкото престъпление е извършено вчера в горичката край заведение „Бъчвата“ в курорта. 50-годишен македонски гражданин Игор Николовски е намерен мъртъв, в локва кръв. Задържан е 14-годишният Михаил Н., който ударил жертвата си смъртоносно по главата с дървен кол, след което покрил трупа с дъски.

Една от версиите, по които се работи, е сексуално насилие от страна на 50-годишния мъж.“Македонец е бил обявен за издирване, започва разследване и се установява, че за последно той се е движил с непълнолетно лице. Докато се извършват тези издирвателни дейности, е получено съобщение за намерен труп в района на Слънчев бряг.

Веднага е сформирана група, извършват се дейности по самоличността на жертвата, паралелно се установява самоличността на лицето, с което е движил македонеца и че то е извършител на убийството. Не са се познавали. Най-вероятно убийството е извършено предната събота.

Осъществили са контакт на улицата буквално, след което е имало уговорка най-общо казано за сексуален контакт, придвижили са се до мястото, където жертвата е била ликвидирана с побой от кол. Другият мотив е користен, тъй като е установено, че липсват 1800 лв. от жертвата. С част от тях са похарчени за погасяване на дълг в заложна къща, а с другата заподозреният си е купил лични вещо.

Той е криминално проявен. има досъдебно производство за грабеж и кражба.Няма информация да е ходил на училище.

Той е навършил 14 г. миналата година август, още няма навършена 15. Законодателят е предвидил по-леки наказания.

Жертвата е дошъл 2 дни преди убийството в България с племеника си, за да работят.

Извършителят е от семейство с нисък социален статус, занимават се с обща работа, която могат да намерят.

„Ние достигнахме до реалния извършител преди да знаем, че е убийство. Ако по-рано имахме информация за изчезналото лице, по-рано щяхме да знаем какво се е случило“, коментират още от прокуратурата.