Георги Георгиев нападна кмет на ДеБъ, заради лъжливо изказване: Жалват се, а не направиха нищо

payimage-569550-scaled-e1677422661150

От Фейсбук профила на Георги Валентинов Георгиев

„Това, което трябва да видите е строяща се нова детска градина в район Оборище. Ако не я виждате, значи не гледате достатъчно внимателно или не сте си сложили очилата, през които гледа районният кмет.

Преди ден г-н Николай Александров реагира на мое твърдение по БНТ, че не е построил за 4 години нито една нова сграда на детска градина. Публично заяви: „Започна изграждането на новата детска градина в район „Оборище“ на мястото на т.нар. „животински пазар“, разположен близо до бул. Евлоги и Христо Георгиеви и бул. Данаил Николаев.

Това, което виждате е „започналото строителство”.Демократична България управлява голяма част от София – някои район от 4, а други от 8 години. Резултатите в строителството на детски градини, за което кметовете на райони получават пари след като изберат изпълнител и проектират, е красноречив.

За съжаление и в други два големи района на София, управлявани от ДБ, няма нито една построена нова сграда на детска градина за 4 години – това са Слатина и Красно село“, съобщи и показа шефът на СОС Георги В. Георгиев.Напомняме и казуса с третия по население и най-крещящ за нужда от места в детски градини район Красно село. Той не пожела да усвои отпуснатите от общината пари за строеж на детска градина. Не пожела и да стане първият не само в София, а и в България, който да се възползва от публично-частно партньорство и срещу неизползван от десетилетия терен, който е изоставен калищак, дори не и зелена площ, да получи площ за още една детска градина от инвеститор.