Скандал: Депутат от ПП прехвърлил фирма с голям дълг към НАП на баща си – ексслужител на ДС

1682397920-clipboard03

Депутатът Ивайло Валентинов Шотев от коалиция ПП/ДБ е бил едноличен собственик на фирма „НО ДО ГАРД“, която има над 360 хиляди лв. задължения към Националната агенция по приходите, съобщава Bird.bg, цитиран от Tribune.bg.

Фирмата е прехвърлена през октомври 2021 г. на баща му Валентин Шотев – бивш щатен служител на Държавна сигурност. Това се е случило след включването ѝ в списъка с големи длъжници на НАП през април 2021 г.

На сайта на промяната Шотев в професионален е представен като управител на фармацевтична компания в Област Пазарджик, „където в рамките на няколко години успява да я стабилизира и превърне в една от най-бързо развиващите се в сектора“.

В миналото си е директор в българска компания за производство на вино, като участва и развива проекти в сферата на международната търговия – отваряйки нови пазари в Европа, Китай, САЩ, Африка.

За софийската охранителна фирма „НО ДО ГАРД“ не се споменава нищо.

Ивайло Шотев е роден в град Пазарджик, икономист по образование, семеен с едно дете. Завършил Икономика и Бизнес, насочена към Източна Европа в UCL, Лондон един от топ 20 университети в света. Продължава следването си МГИМО, Москва където защитава магистерска степен по Политика и Икономика, насочена към Евразия. Прибира се в България, за да развива собствен бизнес, да създаде семейство и да бъде по-близо до корените си.

В професионален план и преди политиката той е управител на фармацевтична компания в Област Пазарджик, където в рамките на няколко години успява да я стабилизира и превърне в една от най-бързо развиващите се в сектора. В миналото си е директор в българска компания за производство на вино, като участва и развива проекти в сферата на международната търговия – отваряйки нови пазари в Европа, Китай, САЩ, Африка.

В качеството си на народен представил и водач на листата на “Продължаваме Промяната” от Пазарджик е член на комисията по външна политика и комисията по бюджет и финанси в 47 и 48 Народно Събрание.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории