ШОК! Извикаха линейка за пловдивчанин, паднал на улицата. Той удари шофьора

zadarzhaha-plovdivchani-udaril-shofyor-528

Задържаха мъж, който ударил шофьор на линейка от Спешна помощ. Нападението е извършено в Пловдив, а пристигналите медици преди това помогнали на нападателя.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство 26-годишен мъж, за това, че на 25.04.2023 г. в гр. Пловдив, по хулигански подбуди е причинил на 53-годишния Т.Д., в качеството му на длъжностно лице – шофьор на линейка към Центъра за спешна медицинска помощ, гр. Пловдив, лека телесна повреда – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 1 и т. 12, вр. чл. 130, ал. 2 от Наказателния кодекс.По делото е установено, че на 25 април 2023 г. около 17 ч. Т.Д. и дежурният лекар от ЦСМП, гр. Пловдив, се отзовали на повикване за мъж – А.М., който се намирал в безпомощно състояние и лежал на тротоара на бул. „Шести септември“ в гр. Пловдив. Когато пристигнали, двамата му помогнали да стане и да стигне до линейката, за да може да бъде настанен в носилката за медицински преглед.

В това време А.М. се обърнал и ударил с юмрук в областта на лицето Т.Д., шофьор на линейката. Подаден е бил сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски екипи. На пострадалия е извършен преглед, той е в добро здравословно състояние.

А.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.