Жестоко! Шестокласници подстрекават дете със специални потребности да се бие

Image_14315889_40_0

Сигнал за бой между шестокласници. 12-годишни ученици решават да накарат дете със специални образователни потребности, да се бие със съученик в класната стая. Зрителят, който подаде сигнала до bTV твърди, че това не се случва за първи път, както и че до момента не са взети мерки срещу агресията.

Инцидентът е от ОУ „Христо Ботев“ в Ахелой. Бабата на потърпевшето дете смята, че в училището нейният внук получава нужната любов и внимание от страна на ръководството и персонала. „досега не сме имали проблеми. Мисля, че това е единичен случай. Не мисля, че става въпрос за бой, а по-скоро за блъскане от страна на друго дете. Добринчо си дойде весел и каза, че е участвал в някаква игра. Ако има нещо – той обикновено си казва“, казва още жената.Бабата е категорична, че внукът ѝ не е малтретиран. Играе с всички в училището. Обича футбола и се включва във всички игри, твърди още жената. Според нея никой не го тормози и е изненадана от случката.

„Гледах видеото вчера следобед. Много сме притеснени от случилото си. Ние сме малко училище и познаваме много добре всички деца. Това е някакъв прецедент. Никога досега не сме имали такива проблеми. Потърпевшето дете е на комбинирана форма на обучение, приобщено е към всички ученици“, коментира темата и директорката на училището Юлия Атанасова.

Тя разказа, че на видеото се вижда как ученик от шести клас бута това дете към друго, което е в пети клас и го провокира да влязат в някаква разпра. За децата много често играта излиза извън границата на допустимото, защото те не са наясно с тях, твърди още директорката. Тепърва ще се установява причината за инцидента. Вече обаче са уведомени родителите на виновните деца.

„Не съм била там. Аз научих за случката от моите ученици от пети клас след приключването на часовете. Веднага отидох. Едно от децата, което се е включило в спречкването, призна, че е било подстрекавано от шестокласници. Срещнах се и с по-големите деца. Зададох им въпроса дали биха го направили, ако са на мястото на детето. Не получих отговор“, казва и класният ръководител на детето Пролетина Великова.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории