Решено: Ето какво ще прави шефът на НС всеки месец

articles__b0bbaa1989861f96d70dac7ffe081931

Веднъж месечно председателят на парламента ще събира шефовете на постоянните комисии, за да координира дейността им и да бъде осведомяван как се движи работата по законите на комисиите. Това решиха депутатите в комисията за изготвяне на правилник за дейността на Народното събрание.

Предложението бе на шефа на комисията Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС. В него обаче не бе посочено колко често трябва председателят на НС да събира шефовете на постоянните комисии, а само ще трябва да координира работата им. По идея на Гроздан Караджов от „Има такъв народ“ текстът не прецизиран – ще се събират веднъж месечно.Да има нова, спортна комисия предложи Никола Минчев от ПП-ДБ. Предложението му обаче не бе прието. Идеята му беше спортът да се отдели от комисията за „децата, младежта и спорта“ в отделна, а досегашната комисия да се заминава със семейните и демографските политики.

Считаме, ще семейните политики така или иначе се разглеждат от други комисии и не виждаме смисъл да се създават нови комисии, каза Павела Митова от „Има такъв народ“. Шефът на комисията за правилника от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков пък обясни, че вече е била постигната договорка да не се създават нови комисии, за да не се „бъркат други математики“. Против новите комисии се изказа и Йордан Цонев от ДПС, който припомни, ще преди Народното събрание е работило с едва 14 комисии, а сега са 24.Аз смятам, че политиките по отношение на семейството могат да бъдат поне в 4-5 комисии, каза Цонев и в крайна сметка до промяна в комисиите не се стигна.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории