Извънредно: Лидерската среща започна без стискане на ръце, първи думи на Борисов и Петков

1682407998-bobibibibi

Стартира лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. От името на първата политическа сила пристигнаха Бойко Борисов, Томислав Дончев, Десислава Атанасов, Даниел Митов и Румен Христов.

От ПП-ДБ дойдоха Кирил Петков, Христо Иванов, Асен Василев, акад. Николай Денов, Атанас Атанасов.

Лидерите на партиите не си стиснаха ръце при пристигането им, а директно седнаха на масата за преговори.

„Благодаря ви още веднъж и считаме, че в сегашната ситуация би трябвало да намерим начин да съставим правителство, дали с първия или втория мандат. Затова темата за бюджета, както предишните ги поставихме – правосъдната реформа и всички закони, следващата изключително важно нещо е да поемем отговорност за приемане на бюджет“, каза Борисов.

„От г-н Василев чухме, че след 14 юни ще станат, да не плашим хората, но недобри неща за България. Да чуем вашите предложения, да ни ги представите и да мислим как да процедираме. Благодаря“, допълни той и даде думата на ПП-ДБ.

„Както през миналото НС, така и сега, готови сме да говорим. Бюджетният дефицит от 3% е важна цел за нас. Ние вярваме, че е възможно да се вдигнат данъците, без да се съкращава програмата. Има сектори политики, които са важни и сме готови да говорим – сектор енергетика, правосъдната реформа. Отзовахме се, за да говорим по тези важни въпроси. Бюджетът трябва да бъде приет отговорно. Във връзка с правителството – ние в първи мандат не можем да подкрепим правителство. Това беше заявено от самото начало, но сме готови да говорим за тези политики и да видим, в рамките на отговорното поведение, какво можем да постигнем с бюджта“, заяви Кирил Петков.