Жестоко! Мъж преби бившата си пред очите на детето им СНИМКИ

prebita-620

Насилието над жени и момичета е едно от най-системните и обичайни нарушения на правата на човека по света, а държавите от ЕС не правят изключение.

Тъжен факт – всяка трета жена е била обект на физическо или сексуално насилие, основно от страна на интимни партньори.Нараства също така и насилието онлайн, като от него страдат най-вече младите и обществено активните жени, например работещи в сферата на журналистиката и политиката.

Жените търпят насилие също и на работното си място: около една трета от тях в ЕС са били подложени на сексуален тормоз именно на работа.

Трейси Атанасова е една от жените, станали жертви на насилие. Тя събра смелост и разказа за случилото се в социалната мрежа Фейсбук.

„Искам да споделя за един проблем, който мисля, че е често срещан. Става въпрос за малтретирани жени от своите мъже. За съжаление аз съм една от тях“, написа Атанасова в личния си акаунт в социалната мрежа.

Младата жена споделя, че преди 2 години се е разделила с бащата на детето й, защото е била системно малтретирана от него.

„След развода ми с него, съдът присъди да вижда детето както е по закон – две съботи и недели в месеца“, написа още Трейси.

Тя твърди, че за две години бащата не е положил никакви грижи за детето им.

„Преди месец дойде да вземе детето, като говореше с много мил тон, а и детето порастна и той искаше да види баща си. Детето изкара един уикенд при него, като ми го върна с дрехи, които не са на детето, миришещи на цигари. Въпреки всичко не реагирах по никакъв начин, но днес чашата преля“, категорична е майката.

Атанасова споделя, че на 23.04 (неделя) мъжът отново се е срещнал с нея, за да вземе детето. Тогава той е поискал да разговаря с нея.

„Самият разговор беше, за да ми обясни, че ще идва да взима детето, когато той поиска и започна да ме обижда. Аз отново с милия тон му отвърнах, че това няма как да стане. Детето посещава детска градина и няма как да отсъства“, написа още Атанасова.

Майката твърди, че бившият й мъж се ядосал и започнал да я бие в присъствието на детето, а последствията от нанесения побой са счупен нос, фрактура на черепа, синини и отоци по цялото тяло.

„Всичко ме боли, но най-вече ми тежи това, че четири годишното ми дете беше свидетел на всичко това. Плачеше истерично и е много разстроен и стресиран“, откровена е пострадалата.

Пребитата жена вече е сигнализира отговорните институции за случилото се.

„Споделих всичко това с вас, за да има повече гласност за жени, малтретирани от мъже. Мили дами, не се срамувайте, а споделяйте, за да си помагаме и да се спре този кошмар!“, завършва публикацията си Трейси.

Трейси сподели снимки, които показват част от нанесените травми: